dahlin – Kläder och accessoarer åt den stilmedvetna.

År 1919 började Algot och Gerda Eberstål sy skjortor hemma i köket i Hestra. Här i Småland odlade de flesta jorden som sin försörjning. Men jorden var stenig och avkastningen var knapp vilket utlöste en massiv utvandring till Nordamerika. Fast paret Eberstål stannade! Det var så allt startade i Hestra. Med gediget hantverk, innovativa tyger och en sann talang för design blev Eberstål ett välkänt par inom manufakturen skjortor.

De första 100 åren blev en framgångssaga trots både krig, teko- och retailkriser. Ser man till själva affärsidén är det dock inte så mycket som förändrats under åren. Vårt signum är fotfarande noggrannhet och känsla för material / design. Vi handväljer våra tyger från vävare i Italien och Europa och vi är bra på att förena genuint svenskt hantverk med hållbar produktion i vårt närområde runt Östersjön. Våra kollektioner är unika, raka motsatsen till massproduktion. Självklart skräddarsyr vi också på beställning.

Det är vår ambition att med hjärta och kvalitet kunna tillfredsställa er 100 år till, och den filosofin hoppas vi märks i våra produkter.